Hvordan spille sjakk med sjokoladebrikker

Hvor mange ganger har du ikke hatt lyst å spise brikkene som du tar under et parti? Løsningen er enkel: Lage sjakkbrikker av sjokolade. Jeg kjøpte først en form for å lage brikkene fra denne nettbutikken. Jeg kjøpte deretter 400g melkesjokolade og 400g hvit sjokolade. For å smelte sjokoladen brukte jeg et vannbad for å ikke ødelegge sjokoladen. Formen støper bare halve brikken, så alt må gjøres flere ganger. Når en form er støpt ferdig tar du de ut og bruker smeltet sjokolade for å lime de sammen.

Jeg brukte fryseren for å få det hele til å gå litt raskere. Men det er litt lettere for at de knekker når du skal ta de ut av formen. Mine knakk flere ganger, så det er lurt å ta seg god tid.  

Etter mange timer med støping og liming ble det seende slik ut. Har ikke tatt meg tid til å lage et sjakkbrett av sjokolade enda ;-) 

Når man har laget sjakkbrikker av sjokolade må brikkene spises. Hvordan? Et parti sjakk, selvfølgelig.